Windows Mac OS X
Collectorz.com Music Collector

CD Collectie Database Software

Music Collector proberen


Download a free trial version
for Windows or Mac OS XBeheer je muziek-verzameling. Download automatisch artiest, titels en hoes-afbeeldingen, door simpelweg de CD in te voeren of muziek-mappen te scannen.

Maak je eigen muziek database, voor CDs, vinyl en muziek bestanden

Download automatisch album gegevens, lijsten met nummers en hoes-plaatjes. Gewoon de CD invoeren in je computer of de streepjescode scannen.
Scan je computer voor muziekbestanden.

Eenvoudig sorteren, zoeken en bladeren

Blader door je CD hoezen, sorteer je album lijst zoals jij wilt. Vind snel elke CD die je zoekt. Krijg grip op je muziek verzameling en voorkom dubbele aankopen.

Exporteer je database naar je mobiel of internet

Exporteer je muziek collectie en verlanglijst naar de CLZ Music app, beschikbaar voor iPhone/iPad & Android. Zet je verzameling online, zodat je er altijd bij kunt, en voor familie en vrienden.
Super die nieuwe versie van Music Collector. Ik gebruik het inmiddels 10 jaar, vanaf de eerste versie, en heb er al mijn cd's op staan en dat zijn er wel een paar duizend. Zonder dit programma zou ik niet meer weten wat ik wel en niet heb.
Jaap van Ingen - August 22, 2013

Download the free trial version or buy the full version

Music Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 albums.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Music Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.9
release date: Feb 2, 2017
what's new »

Optionele extras:

Music Collector Connect

Zet je muziek database online. Voeg albums toe via je browser en beheer je muziek lijst vanaf elke computer, waar je ook bent.
Music Collector Connect

CLZ Music mobiele app

Exporteer je muziek collectie en verlanglijst naar je telefoon of tablet-computer en draag je CD-lijst altijd bij je.
Export your music collection to iPhone, iPad or Android CLZ Music is beschikbaar voor iOS & Android.

CLZ Barry scanner app

Voor je CDs sneller in met de CLZ Barry draadloze streepjescode scanner app.
Barcode Scanner for Android and iOS CLZ Barry is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone, iPad en iPod touch) voor US $9.99.

November Aanbiedingen - Geldig t/m Nov 13, 2016   resterende tijd: Days Hours Minutes and Seconds

two pack

2-Bundel

   Music Collector PRO
+ Movie Collector PRO

US $99.90

US $74.90

US $25.00 korting

three pack

3-Bundel

   Music Collector PRO
+ Movie Collector PRO
+ Book Collector PRO
US $149.85

US $99.85

US $50.00 korting

Full Pack

Full Bundel

All 5 PRO editions for Windows:
Music + Movie + Book +
Comic + Game Collector PRO
US $249.75

US $149.75

US $100.00 korting
Dit is wat Collectorz.com klanten zeggen over Music Collector:

Van harte aanbevolen
"Een jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van lp's. Ik had al een uitgebreide cd-verzameling maar kreeg de smaak van het luisteren naar lp's weer te pakken. Dit betekende dat ik platenzaken en platenbeurzen af ging lopen. Liep toen tegen het probleem op dat ik niet meer wist of ik iets van een artiest wel of niet al in mijn verzameling had.
Het werd noodzaak om een database van mijn cd's en lp's aan te leggen. Dus ik op zoek naar een geschikte oplossing. Vervolgens kwam ik Music Collector tegen. De verzameling op de computer vastleggen en vervolgens via een app beschikbaar hebben op mijn smartphone.
Fantastisch! Bovendien was het invoeren van gegevens erg simpel. Cd laten scannen en alle gegevens werden vastgelegd. Voor wat betreft de lp's...artiest en titel moest ik intypen. Het was een aantal avonden werk om de bestaande verzameling in te voeren, maar met plezier gedaan.
Mijn verzameling bestaat uit veel "onbekende" cd's en lp's (ik heb veel jazzrock/fusion albums) en wat schetste mijn verbazing: bijna alles werd getraceerd door Music Collector. Je krijgt ook de hoes en vermelding nummers erbij. En het mooi is dat de database met een symbooltje kan aangeven of het om een cd of een lp gaat. Ik heb namelijk veel "dubbel".
Na het invoeren van mijn verzameling in de computer kon ik alles keurig exporteren naar mijn smartphone. Nieuwe aankopen voer ik nu meteen in en synchroniseer ik met de database in de smartphone. Het werkt fantastisch.
Als ik nu op een platenbeurs of in een platenzaak ben dan kan ik altijd checken of ik een lp of cd wel of niet thuis in de kast heb staan. Nog een voordeel...via CLZ Cloud kan ik anderen inzage geven in mijn verzameling. Erg handig.
Kortom. Music Collector is een aanrader voor ieder muziekliefhebber en kan ik een ieder van harte aanbevelen."
Joost Royackers (Netherlands)
Tevreden
"Ik was al een hele tijd op zoek naar een programma om mijn collectie CD's te beheren en daardoor toegankelijk te maken. Ik kocht soms een CD die ik, naar later bleek, toch al in mijn bezit had. Dat zal mij nu niet meer gebeuren met dit programma.

Ik wilde eerst zelf maar iets maken in WORD en in EXCEL. Maar dat was toch een heel gedoe. Toen vond in op internet jullie programma en was meteen enthousiast. Heb het aangeschaft en had al een aantal van mijn redelijk omvangrijke, voornamelijk CD's met klassieke muziek, ingevoerd. Nu kwam dan een aantal weken geleden de nieuwe versie 11. Heb die ook gekocht. Die werkt natuurlijk nog beter en kun je ook gemakkelijk afbeeldingen laten zoeken en bijvoegen of zelf scannen en toevoegen. In één woord, ik ben erg er erg tevreden over al blijven er natuurlijk altijd punten over die jullie kunnen verbeteren."

Lau de Graaff (Netherlands)
Muziekcollectie
"Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met het aanleggen van een muziekcollectie. Nu, 38 jaar later, ben ik de trotse bezitter van een collectie van 6.791 LPs en 545 CDs; in totaal 7.336 albums/singles. In deze periode heb ik verschillende programma's gebruikt om mijn verzameling te beheren.
Inmiddels ben ik al vele jaren een fervent gebruiker van Music Collector. Het programma is zeer gebruikersvriendelijk en biedt voldoende functionaliteiten om mijn collectie duidelijk in beeld te brengen. Wellicht dat het in een volgende versie mogelijk wordt om zelf de layout en de te gebruiken velden te definieren.
Verder is de ondersteuning van het Collectorz team prima. Bedankt!"
Eric Bremmer (Netherlands)
Een pracht programma
"Ik heb veel cd's en er kwamen er nog al eens wat bij. Ik heb met Collectorz een prachtige database, waarmee ik snel kan zien welke cd's ik heb en ook welke nummers er op staan. Dat voorkomt ook dat ik dubbele cd's koop.
Ik ben zeer tevreden met de Collectorz. Collectorz is ook erg gemakkelijk in gebruik. Ik ben de 65 gepasseerd en zelfs voor een "oudje" als ik, is het een pracht programma."
Gerrit Blumink (Netherlands)
Veel plezier
"Sinds enige jaren gebruik ik met veel plezier MusicCollector. Ik heb er plm. 2500 Klassieke CD's in ondergebracht. Als medewerker van een plaatselijke radiozender maak ik klassieke programma's en gebruik het systeem om de gewenste tracks op te zoeken.
Ik vind MusicCollector een prachtig overzichtelijk systeem"
Ben Bulten (Netherlands)
Gebruiksgemak
"Ik gebruik jullie software al vanaf het begin denk ik.
Wat is er nu zo mooi aan deze programma's? Vooral het gebruiksgemak en de synchro met je mobiele toestellen waardoor je altijd je collectie op zak hebt en snel even iets na kunt kijken en natuurlijk bij twijfel over aanschaf of je de cd /dvd al hebt. Vervolgens is het erg handig dat je dmv barcode scan een item aan je database toevoegd. Vervolgens krijg als het album bekend is direct links en trailers aan je item toegevoegd. Hierdoor heb op een eenvoudige manier veel informatie tot je beschikking. Daarnaast zijn er zoveel mogelijkheden om de gegevens bij een bekend en nietbekend album aan te vullen. Het is niet het probleem of de gegevens wel toegevoegd kunnen worden. Het is eerder het probleem of je de discipline hebt om het te doen.
Persoonlijk ben ik nog nooit een ander programma tegengekomen dat dit overtreft. Er kan nog zoveel over worden verteld maar wat je zou willen weten of toevoegen het zit er naar mijn idee allemaal in. Zowel in Movie als Music collector"
Peter Hoogewerf (Netherlands)
Liefde op het eerste gezicht
"Al vanaf het moment dat ik nog kind was had ik al een behoorlijke collectie Elpees, MusiCassettes en Singles. Toen al was ik steeds bezig om titels en andere gegevens van deze platen en cassettes in grote schriften te noteren. In 1991 kocht ik mijn eerste computer en twee jaar later begon ik met de registratie van de LP's, MC's en inmiddels ook al de CD's op de PC. Voor die tijd had ik een revolutionair (DOS!) programma op de kop getikt genaamd Davilex DiscJockey. Het bood alles wat ik toen nodig had, maar het was bijzonder bewerkelijk, want elke songtitel moest je apart in een database opnemen met daaraan gekoppeld een artiest uit een andere database. Daarna kon je alle gegevens combineren tot 1 album. Vaak was je een hele avond kwijt met her registreren van slechts enkele albums!

DaviMusic was de Windows opvolger die het allemaal een stukje sneller deed met als bijzondere eigenschap dat je daar de hoezen bij kon zetten! Deze software heb ik gebruikt tot het moment dat mijn notebook in 2005 crashte en ik mijn hele administratie kwijt was. Updates voor DaviMusic bleken niet meer leverbaar en wat volgde was een hopeloze zoektocht van vijf jaar naar een goede opvolger. Deze bleek voor een veeleisend persoon als ik moeilijk te vinden.

Totdat ik in 2010 na een teleurstelling met het zoveelste CD-registratieprogramma ging Googlen en uitkwam bij Collectorz.Com. Het softwarepakket MusicCollector zag er precies uit zoals ik wilde dat het eruit zag. De demo voor 100 albums had ik al snel bekeken en een paar dagen later was de licentie een feit!

Ik kon eindelijk opnieuw aan de slag met de registratie van mijn collectie die inmiddels uit zo'n 2500 albums bestaat. Met de hulp van de centrale database en de scanfunctie voor CD's is het invoeren een kwestie van enkele minuten. Het scannen en bewerken van de hoesjes kost nog het meeste tijd!

MusicCollector is voor mij niet alleen een lijst met alle albums, het is ook een kaartenbak met alle tracks, een zoeklijst, een virtueel platenrekje waarin ik kan snuffelen om de hoezen te bekijken en een vraagbaak op het gebied van muziek.

Op dit moment zit ik op de helft van het registratieproject en mijn MusicCollector heeft inmiddels gezelschap gekregen van BookCollector waarmee ik met het zelfde gemak mijn uitgebreide bibliotheek, mijn tijdschriftencollectie en ansichtkaartencollectie aan de harde schijf kan toevertrouwen.

Je mag wel zeggen dat het tussen Collectorz en mij liefde op het eerste gezicht was en dat is in de afgelopen jaren niet veranderd!"

Ricardo Theunissen (Netherlands)
Super tevreden
"Ik gebruik jullie software nu een paar jaar en ik ben er super tevreden over. Voor die tijd heb ik andere (gratis) software gebruikt maar niets is zo compleet en werkt zo vlekkeloos als de Collectorz software.
Ik gebruik jullie Music en Movies software. Ik heb zo altijd een compleet beeld van wat ik wel en niet heb. Dit komt mij goed uit wanneer ik in een winkel sta en twijfel of ik een album of film al in mijn collectie heb. Ik ga dan naar mijn connect pagina en in een paar seconden weet ik het.
Verder is de mogelijkheid om op barcode in te voeren een hele makkelijke. Ik heb mijn hele collectie in een dag kunnen invoeren (+/- 1700 items). Jullie bieden een goed en compleet product voor een eerlijke prijs, ik ben er heel tevreden over.
Bedankt en ga zo door!"
Geert Bakker (Netherlands)
Zeer tevreden
"Ik ben geruime tijd een zeer tevreden gebruiker van de Music Collector. Het is een gebruikersvriendelijk programma om je complete muziekverzameling LP’s, CD’s en gedownloade muziek te ordenen.
Ik sta versteld van de enorme database waar het programma uit kan putten om b.v. covers van CD’s te downloaden."
L. Urlings (Netherlands)
Goed programma
"ik had al een heleboel muziek zoals cd,s vinyl platen en zocht eigenlijk naar een goed programma dat zowel cd's als platen kon ordenen. Maar ja waar vind je dat nergens ,ja of een heel duur programma waar je niks aan had. Dus op internet gezocht niets,op verschillende sites gekeken niets en op een gegeven moment zag ik een reclame van een programma dat wel ergens op leek, het was goed en makkelijk te bedienen want daar gaat het om je kunt ze wel in een kast ordenen maar dan moet je nog zoeken naar het juiste boek of dvd of cd of plaat.
Dus heb ik dit programma gekocht eerst voor de cd's en later voor mijn boeken en ik moet zeggen het is een makkelijk en begrijp baar programma dat is niets te veel gezegd .dus tot nu toe kan ik alles vinden in de programma's met de book -collector,cd-dvd collector, foto's is eigenlijk niet nodig want daar kan ik nog wijs uit het zijn er nog niet zoveel.
Het zijn leuke programma en wil ze voor geen goud missen."
Gerard Borgt (Netherlands)
Goed en compleet
"Nu al reeds bijna een jaar trouwe gebruiker van music collector. Mijn gehele verzameling LP's / CD's en Singles heb ik er op een vrij eenvoudige manier kunnen inzetten. Een geweldige ervaring in de gehele werkwijze. Snelheid, zeer secuur en tal van mogelijkheden om een verzameling goed en compleet op te zetten.
Lof voor dit programma."
Gerard Ockeloen (Netherlands)
Van harte aanbevolen
"Sinds 2007 ben ik in het bezit van en gebruik ik – meer dan – regelmatig Music Collector. Tot die tijd gebruikte ik een ander programma, dat echter gezien de grootte van mijn verzameling tegen capaciteitsgrenzen aanliep en door de uitgever niet meer werd ondersteund.
Na veel internetomzwervingen stuitte ik gelukkig op het programma “Music Collector”. Die omzwervingen zijn nu niet meer nodig omdat je als je nu “beheer je muziekverzameling” googlet, vrij vlug terecht komt op de site van de uitgever van “Music Collector”

In 2007 had ik al een behoorlijke verzameling Jazz CD’s. Tegen het (opnieuw) invoeren van die verzameling in een nieuw programma, zag ik het meeste op. Gelukkig was en is het invoeren van CD’s een “fluitje van een cent”. De ter beschikking staande data-base maakt het invoeren van een gekochte CD erg gemakkelijk. Die data-base is heel uitvoerig, scan en zoekmogelijkheden met de barcode leveren in praktisch 99% een bruikbaar resultaat op. Heel af en toe gebeurt het dat een nieuw gekochte CD (nog) niet te vinden is in de data-base. Als dat het geval is, dan kunnen de handmatig ingevoerde gegevens door de gebruiker worden toegevoegd aan de data-base, zodat vervolgens andere gebruikers van die gegevens kunnen profiteren.

Inmiddels is mijn verzameling uitgegroeid tot ruim 2000 CD’s. Om orde te krijgen en orde te houden in een dergelijke verzameling is “Music Collector” onontbeerlijk. Bijna dagelijks raadpleeg ik m’n verzameling. De gegevens en de lay-out zien er prima uit. Raadpleging en zoeken leveren altijd het gewenste resultaat op. Door de legio sorteer- en zoekmogelijkheden lukt het me moeiteloos om een CD snel uit de kast te halen.

Samen met en vriend doe ik bij de lokale omroep een Jazzprogramma. Dat programma heeft in praktisch alle uitzendingen een thema. Dat thema kan b.v. zijn, een bepaald instrument, muziek uit de opera Porgy and Bess, of muziek verschenen na 2010. De zoek- en sorteermogelijkheden van Music Collector, maken het me dan mogelijk om muziek behorend tot dat thema moeiteloos op een rijtje te krijgen.

Sinds kort heb ik mijn verzameling ook op m’n Ipad staan. Daarmee kan ik ook buitenshuis mijn verzameling raadplegen. Die mogelijkheid heeft me al verschillende keren behoed voor de aanschaf van een CD, die al aanwezig was in mijn verzameling. Music Collector kan ik méér dan van harte aanbevelen."

Arie Kooy (Netherlands)
Eindeloze mogelijkheden
"Toen ik (noodgedwongen) van CDTrustee moest overstappen naar Music Collector, was het eerst wel even slikken want het zag er wel heel anders uit dan ik gewend was. Ik had ontelbare uren in CDTrustee geïnvesteerd om mijn CD collectie er in te documenteren en dan houdt het ineens op en kun je niet verder.
Eenmaal mijn collectie geëxporteerd naar Music Collector moesten er nogal wat aanpassingen aangebracht worden en ook daar heb ik veel tijd en energie in moeten steken. Maar uiteindelijk is dat allemaal goed gelukt en vanaf dat moment ben ik me in de opmaak gaan verdiepen en werd met de dag enthousiaster over de eindeloze mogelijkheden die het systeem biedt, daarbij geholpen door de helpdesk die mij nog nooit in de steek gelaten heeft en op de meest onmogelijke vragen altijd met het passend antwoord reageert.
Inmiddels ben ik ge-update naar versie 11 en ben ook daar weer zeer onder de indruk van de verder ontwikkelde mogelijkheden. Ik gebruik geen mobiele apps, maar wel connect. Als ik ooit tijd voldoende heb, ga ik misschien ook wel inschrijven op Book Collector, maar voorlopig houdt Music Collector mij van de straat."
Lucas Tuinstra (Netherlands)
Fantastisch
"Mijn ervaring met de music collector is gewoon fantastisch. Ik heb zo'n ruim 4000 cd's en die wil ik archiveren met alle aspecten van de artiest, het nummer, de studio's enz. En dan kan allemaal met het gebruik van music collector. Een fenomeen op dat gebied.
Selecties maken op nummers, auteurs, periodes enz. kan allemaal snel geregeld worden. Dan de opmaak is af te stellen op je eigen gebruik en voorkeur. Zelfs de achtergrond en kleuren zijn vast te stellen. Dan de hoeskeuzes die te maken zijn via het netwerk is prima en wat een gemak. Voorheen scande ik de hoesjes, maar dat hoeft niet meer. Verder kun je stukken tekst invoeren in de opmerkingen tabel.
De taal is in het Nederlands wat het gebruik makkelijk maakt. Daarbij is de prijs een pre. Verder gaan de ontwikkelingen door wat niet betekent dat je dood product koopt. Vragen worden snel beantwoordt of vind je in de q&a tabel.
Kortom ik ben enthousiast en raad iedereen aan die product te kopen. Je hebt er alleen maar profijt van. Ik spreek uit ervaring omdat ik het al jaren gebruik en daarvoor een product had dat niet voldeed aan mijn gebruik en mijn wensen voor archivering cd's. Ik heb hier al heel wat leuke uurtjes aan besteed. Nu jij nog."
Jan van Rietschoten (Netherlands)
Overwinnaar
"Zo'n tien jaar geleden, schat ik, was ik op internet op zoek naar een softwareprogramma waarin ik mijn cd/dvd/videocollectie in onder kon brengen. Niet dat die zo'n kolossale omvang heeft, nu rond de 700 items ( we zijn niet allemaal Johan Derksens), maar ik wilde een mogelijkheid hebben snel en gemakkelijk informatie voor handen te hebben over mijn collectie. Meer informatie dan mijn multomapje met opgeschreven 1. artiest en 2. albumtitel. Ik heb toen verschillende programma's van internet gedownload en op mijn computer geïnstalleerd. Na wat uitproberen en vooral bekijken van de werkwijze en lay-out kwam hier de MUSICCOLLECTOR als overwinnaar uit de bus. Musiccollector is gebruiksvriendelijk, zag en ziet er nog steeds mooi uit en heeft vele mogelijkheden qua printen en externe opslag. Dit programma voldoet nog steeds ruimschoots aan mijn verwachtingen en behoefte met betrekking tot het archiveren van mijn cd/dvd collectie.

De MUSICCOLLECTOR is volledig aan te passen aan je eigen wensen en beeld. Als ik nu naar de cd/dvd winkel ga neem ik mijn IPod mee waar de gehele collectie op staat en voorkom ik dubbele aankopen. Mijn tablet raadpleeg ik om even een cd'tje te draaien of een film af te spelen. De MUSICCOLLECTORCONNECT is handig om anderen inzicht te geven in mijn verzameling. En IPod en tablet voor de "mobile collectie". En toch, print ik 1 keer per jaar mijn collectie uit omdat ik dat gewoon mooi vind, en voor mensen met apparaatvrees.

Heb je problemen dan is er een goede afdeling SUPPORT, die ik onlangs nodig had bij de upgrade naar V11. Ik hoop nog jarenlang van jullie diensten gebruik te kunnen maken en kijk nu al weer uit naar naar V12. die er nog weer mooier uit gaat zien, en nog weer praktischer in gebruik. (kan dat??)"

Jo Pelders (Netherlands)
Prima stuk software
"Ik heb recent jullie Music collector gedownload voor mijn ruim 4,000 grote vinyl platenverzameling. Ik heb een flinke klus voor de boeg, maar het programma werkt perfect en super makkelijk. Bedankt voor dit prima stuk software."
Harry Jansen 
Uitstekend product
"Sinds jaar en dag verzamel ik zowel privé als semi-proffesioneel (radio) CD's, zodoende was ik op zoek naar een gepast programma die een massa aan CD's kon verwerken, inventariseren en klasseren. Na een paar programma's te hebben uitgeprobeerd ben ik uiteindelijk bij jullie aanbeland. Na een paar honderd CD's met Music Collector te hebben geklasseerd ben ik nu in de overtuiging dat dit een meer dan uitstekend product is.

Het is in het begin even wennen en wat uitproberen om de juiste functies te leren kennen, maar eens dat onder de knie mag ik wel zeggen dat het programma meer dan genoeg in zijn mars heeft. Er zitten schitterende functies in die erg goed werken, om er maar een paar te noemen:

- Meerdere nummers bewerken of wijzigen.
- Items samenvoegen (ook naar).
- Allerlei lijsten bewerken.

Enz. te veel om op te noemen. Conclusie: een programma die volgens mij een gouden medaille verdiend, dank je wel Heren Collectorz voor dit juweeltje."

Erik Paelman 
Mijn complimenten
"Mijn complimenten voor jullie product, zelfs een complete computer leek als ik kan er redelijk mee omgaan. Muziek is voor mij heel belangrijk en jullie leveren daar een bijdrage aan. Bedankt!"
Wendy Baardman 
Meer gebruikers ervaringen »

Download the free trial version or buy the full version

Music Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 albums.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Music Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.9
release date: Feb 2, 2017
what's new »