Windows Mac OS X
Collectorz.com Movie Collector

DVD Collectie Database Software

Movie Collector proberen


Download a free trial version
for Windows or Mac OS XDownload automatisch acteur lijsten, verhaal-beschrijving en hoes-plaatjes.
Voer slechts de film-titel in of scan de streepjes-code, de rest gaat vanzelf.

Maak je eigen film database, zonder typwerk

Download automatisch acteur en medewerker lijsten, hoes-plaatjes, episode lijsten en meer. Alleen titel invoeren of streepjes-code scannen.
Scan je computer voor movie bestanden.

Eenvoudig sorteren, zoeken en bladeren

Blader door je filmhoezen, sorteer je film lijst zoals jij wilt. Vind snel elke film die je zoekt.
Krijg grip op je film verzameling en voorkom dubbele aankopen.

Exporteer je database naar je mobiel of internet

Exporteer je film collectie and verlanglijst naar de CLZ Movies app, beschikbaar voor iPhone/iPad & Android. Zet je verzameling online, zodat je er altijd bij kunt, en voor familie en vrienden.

Download the free trial version or buy the full version

Movie Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 50 films.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Movie Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.2.4
release date: Feb 2, 2017
what's new »

Optionele extras:

Movie Collector Connect

Zet je film database online. Voeg films toe via je browser en beheer je film lijst vanaf elke computer, waar je ook bent.
Movie Collector Connect

CLZ Movies mobiele app

Exporteer je film collectie en verlanglijst naar je telefoon of tablet-computer en draag je film-lijst altijd bij je.
Exporteer je verzameling naar iPhone, iPad of Android CLZ Movies is beschikbaar voor iOS & Android.

CLZ Barry scanner app

Voor je DVDs en Blu-Ray's sneller in met de CLZ Barry draadloze streepjescode scanner app.
Barcode Scanner for Android and iOS CLZ Barry is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone, iPad en iPod touch) voor US $9.99.

November Aanbiedingen - Geldig t/m Nov 13, 2016   resterende tijd: Days Hours Minutes and Seconds

two pack

2-Bundel

   Movie Collector PRO
+ Book Collector PRO

US $99.90

US $74.90

US $25.00 korting

three pack

3-Bundel

   Movie Collector PRO
+ Book Collector PRO
+ Music Collector PRO
US $149.85

US $99.85

US $50.00 korting

Full Pack

Full Bundel

All 5 PRO editions for Windows:
Music + Movie + Book +
Comic + Game Collector PRO
US $249.75

US $149.75

US $100.00 korting

Dit is wat Collectorz.com klanten zeggen over Movie Collector:

Aan te bevelen
"Echt aan te bevelen, of je nu een muziekliefhebber of een filmliefhebber bent."
Alte Venema (Netherlands)
Goed programma
"Geweldig goed programma voor mijn film en serie collectie. Ben heel tevreden."
Rob Holtslag (Netherlands)
Gebruiksvriendelijk
"Met een zeer grote dvd verzameling was ik al een tijdje op zoek naar een goed programma. Ik zocht een programma wat makkelijk in gebruik was, Nederlandstalig was, mogelijk maakt overzichten te presenteren en wat niet zo duur was. Toen kwam ik Movie Collector tegen en na de proefversie was ik verkocht.
Ik heb het programma gekocht en ben begonnen met mijn films in het programma te zetten. Intussen staat de teller, na een 1 jaar ermee bezig te zijn, op 1171. Het eind is in zicht. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk, en zeer overzichtelijk.
Ik zou dit programma iedereen aanraden."
Mathijs Vingerling (Netherlands)
Gewoonweg TOPPIE!!
"Ik ben via een kennis enkele jaren geleden in aanraking gekomen met dit programma en was gelijk enthousiast omdat het volledig voldoet aan mijn wensen voor mijn filmotheek. Ik verzamel DVD's en films - TV-series (opgenomen van TV) omdat ik dit een heel mooie hobby vind.
Om al mijn films gedocumenteerd te krijgen is Movie Collector echt een uitkomst omdat je alleen maar de titel hoeft in te geven en hij zoekt alle gegevens op via internet. Je kunt mooie lijsten maken van de films die je hebt, maar ook die je hebt uitgeleend.
Gewoonweg TOPPIE!!
Ik blijf dit programma gebruiken omdat het zeer gebruiksvriendelijk is."
Ed Hermans (Netherlands)
Film versie
"Ik heb de film versie maar ik ben zeer tevreden."
Anton Lubke (Netherlands)
Groot gemak
"Ik gebruik Movie Collector voor de verzameling dvd's die wij thuis hebben, ongeveer 600 stuks. Voorheen had ik een Excel bestand zelf gemaakt, met alleen tekst en geen afbeeldingen.
Op een gegeven moment vertelde een colega op werk van het bestaan van Collectorz, na een tijde je de proef versie gedraaid te hebben heb ik de software aangeschaft. Voortaan staan onze dvd's en blu ray's keuring met plaatjes, informatie, en de plank waar ze staan in de kast keuring in Movie Collector.
Groot gemak voor niet veel geld."
Edzard Luursema (Netherlands)
Vastleggen
"Ik gebruik sinds een aantal jaren jullie software, t.w.: Movie Collector en Music Collector. Ik kan met deze software mijn dvd en muziek op een nette manier vastleggen, en dat gaat goed, alleen moet ik t.z.t. het spul opwaarderen, maar ja de crisis, hè."
Erik Laverman (Netherlands)
Dit is het!
"Ik heb het even in mijn mail teruggekeken: voor zover ik kan zien is mijn eerste ervaring met jullie software ergens rond 2000, met Movie Collector 1.2. Ik had jarenlang een behoorlijke verzameling VHS-banden opgebouwd, en behoorlijk lang lopen zoeken naar een geschikt beheersprogramma. Ik heb van alles en nog wat uitgeprobeerd, maar alles was het net-niet. Ik heb zelfs nog in Access zelf een soort van database geschreven, maar dat kostte me uiteindelijk allemaal toch teveel tijd.

Totdat ik Movie Collector ontdekte: jullie heetten toen geloof ik nog Bitz & Pixelz of zoiets. Toen ik Movie Collector had geïnstalleerd dacht ik: Dit is het! Hier heb ik jarenlang naar gezocht! Vervolgens ben ik wekenlang elk vrij moment bezig geweest met het inkloppen van ongeveer 1200 speelfilms (ruim 600 VHS-videobanden) De link in Movie Collector met IMDB bestond toen nog niet, en ik had bij het opnemen van de films gaandeweg al veel informatie vastgelegd vanuit filmcatalogi en TV-programmagidsen (met name Veronica en FilmNet). Toen eindelijk alles in Movie Collector was ingevoerd had ik dus een fantastische database van mijn filmverzameling, met acteurs, regisseurs en noem maar op. Ik heb steeds ook de nieuwe releases van de software gevolgd en ik zag de mogelijkheden groeien. Mijn VHS-banden heb ik later verkocht aan een andere filmliefhebber, maar mijn verzameling bouwde zich geleidelijk weer op via DVD's zowel zelf opgenomen als gekocht.

Een beetje op dezelfde wijze ging het met Music Collector. Toen ik mijn verzameling CD's wilde vastleggen kende ik Movie Collector al een poosje , dus toen ben ik meteen Music Collector gaan aanschaffen. Ik beheer er ongeveer 800 CD's mee (meest klassiek). Beide programma's zou ik niet willen missen.

Het gebruik van de software is bij mij de laatste tijd wel veranderd: ik neem minder films op dan vroeger, met name ook door het gigantische aanbod wat er is. Ik ontvang hier Film1 en HBO en ik neem eigenlijk alleen de echt sterke films op (omdat ik die wellicht nog wel eens wil terugzien) en series, omdat ik het liefst de afleveringen ervan achter elkaar bekijk. Voor muziek heb ik Spotify en ik koop dus minder muziek. Wel download ik soms albums via iTunes en die beheer ik dan weer in Music Collector. Kortom. het blijft op de een of andere manier doorgaan.

Dit is wel zo ongeveer mijn verhaal over de Collectors. Voor het beheer van media is er niks beters, dat hoeven jullie niet meer aan te tonen. O ja, dat zou ik nog bijna vergeten. Ik gebruik apps voor Movie en Music Collector op mijn iPhone."

Harry Kronenberg (Netherlands)
Vette aanrader
"In het begin dat ik met films in de weer was en alles nog op VHS stond, maakte ik een excel-sheet om alle films, maar ook documentaires, series, muziek, sport en dergelijke, te catalogiseren. Nadat ik zon 100 dvd's had, ben ik opgehouden met het eigen maatwerk. Totdat ik zo'n jaar of 4 geleden voor het eerst in aanraking kwam met Moviecollector. Toen al heel vooruitstrevend maar toch nog basaal. Ik heb me georiënteerd en ook naar andere film-catalogi gekeken en moest toch tot de conclusie komen dat de Movie Collector het meest gebruikersvriendelijk en veelzijdige programma dat in deze markt voorhanden is.
Ik heb inmiddels 4000 films, 460 series, 170 muziek, 330 edutainment en zo'n 200 blurays, in deze rubrieken gepost. Nu alleen zorgen dat ze op alfabet blijven.....
Handmatig films plaatsen is bijvoorbeeld zo'n gemakkie: Je haalt de info van het doosje, kijkt op Moviemeter voor een leuk verhaaltje, een leuk plaatje en klaar is klara. Want het gebeurd heel sporadisch dat een zoekopdracht geen resultaten oplevert.
Need I Say More : Het blijft een vette aanrader dus."
Aurich van Bruggen (Netherlands)
Erg handig
"Collectorz Movies is voor mij hét PC programma voor het samenstellen van je eigen film verzameling. Mijn verzameling is inmiddels 450 films groot. Het fijne van dit programma is dat alle gegevens over de film automatisch word opgehaald inclusief cover en een link naar de trailer……erg handig. Je kunt je hele verzameling bewaren in de cloud. Je hebt dan tevens een backup mocht je bestand op je pc defect raken.
Sinds een half jaar gebruik ik ook de Iphone en Ipad app. Geweldig in gebruik je hoeft alleen maar je verzameling vanuit de cloud te downloaden en je hebt filmverzameling beschikbaar op je iphone en ipad.
Kortom een super fijn programma om mee te werken."
Ger van Well (Netherlands)
Zeer tevreden
"Ik ben zeer erg tevreden met jullie movie collector programma het is goed overzichtelijk. Verder is het oke heb mooi mijn collectie op volgorde moet ook wel als je ongeveer 2200 films bezit"
Peter Schuitemaker (Netherlands)
Met plezier
"Ik gebruik Moviecollector nu sedert 2008 vooral voor het catalogiseren van mijn DVD/Blu-ray verzameling die inmiddels meer dan 9600 titels bevat.
Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en handig is de omzetting naar HTML zodat ik mijn verzameling ook online kan zetten. Verder kan ik er alleen maar mijn tevredenheid over uitspreken en zal het denk ik nog vele jaren met plezier gebruik."
Ronald de Heer (Netherlands)
Film collectie bijhouden
"Ik gebruik movie collector voor mijn film collectie bij te houden. Ik hou erg van films kijken en zo. Daarom gebruik ik dit programma best veel. Voor de verdere rest goed gemaakt."
Maarten van Bree (Netherlands)
Films
"Mijn vrouw en ik kijken veel films en series, en gelukkig kan je veel downloaden, want wat je op de TV aan films ziet is om te huilen. Ik gebruik collectorz Movie, om het verhaal te lezen, en voor de covers, en om de films op te slaan."
Jan van der wiele (Netherlands)
Fijn programma
"Ik gebruik movie collector omdat ik het een fijn programma vind. Ik heb een collectie van 3500 dvd's. Dus het is lastig om dit zonder een goed programma bij te houden.
Ik ben zeer blij met mijn Movie Collector."
N.C.Juwett (Netherlands)
Perfect
"Ik ben blij dat Movie Collector bestaat zodat ik al mijn 4200 films keurig heb kunnen sorteren op naam en plaats. Zo kan ik een film in een paar seconden opzoeken waar die staat. B.V. Film de Sting (Dvd Rek 3 Vak 5 Blu-Ray).
Het automatische invoeren van films is ook ideaal. Belangrijk is het synchroniseren naar CLZ Cloud zodat je film bestanden altijd veilig zijn opgeslagen. Een foutje en je bent alles kwijt en kan je films weer met CLZ Cloud importeren.
Omdat mijn kinderen ook wel eens een film willen zien en mijn computer boven staat heb ik de Applicatie Van Movie Collector op mijn I Pad gezet en dit werkt ook perfect."
Willem Cnossen (Netherlands)
Handig
"Sinds 2005 ben ik een enthousiaste gebruiker van MovieCollector. Tot nu toe heb ik er bijna 1.500 films in staan en ik vind het enorm handig om alle bijzonderheden in een blik te kunnen zien, met name of ik de film al gezien heb en zo ja, wat ik er destijds van vond.

Afgelopen maand ben ik van Windows overgestapt naar een Apple machine en ook daarop werkt het zoals je mag verwachten: foutloos! Grootste gemak vind ik dat films snel gezocht worden in een aantal, door jezelf te bepalen, databases en dat je eenvoudig kunt bijhouden waar je een bepaalde film ook alweer neergezet hebt (of in welke map je de DVD gestopt hebt)."

Marry van Oers 
Fluitje van een cent
"Heerlijk om met dit programma te werken. Het bijhouden van je verzameling is een fluitje van een cent geworden. Verzamelen is hiermee weer een stuk leuker geworden."
Kees Buis 
Meer gebruikers ervaringen »

Download the free trial version or buy the full version

Movie Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 50 films.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Movie Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.2.4
release date: Feb 2, 2017
what's new »