Windows Mac OS X
Collectorz.com Comic Collector

Strip en Comic Collectie Database Software

Comic Collector proberen


Download a free trial version
for Windows or Mac OS XDownload automatisch tekenaars, schrijvers, karakters en plaatjes.
Scan simpelweg de streepjescode of voer de serie titel in.

Maak je eigen strip database, zonder typwerk

Download automatisch omslag-plaatjes, en volledige strip informatie, door simpelweg te zoeken op serie naam of streepjes-code.

Eenvoudig sorteren, zoeken en bladeren

Blader door je omslag-plaatjes, sorteer je strip lijst zoals jij wilt. Vind snel elk stripboek dat je zoekt. Krijg grip op je strip verzameling en voorkom dubbele aankopen.

Exporteer je database naar je mobiel of internet

Exporteer je strip database en verlanglijst naar de CLZ Comics app, beschikbaar voor iPhone/iPad & Android. Zet je verzameling online, zodat je er altijd bij kunt, en voor familie en vrienden.
Ik had nooit gedacht dat ik met dit programma zoveel plezier zou hebben. Ik ben eigenlijk al een paar jaar niet meer actief in het verzamelen van strips en comics, maar met dit programma heb ik er weer lol in gekregen.

De online community op het Comic Collectorz-forum speelt daarin zeker niet de minste rol! Het programma kent eigenlijk maar één nadeel: ik krijg de neiging weer strips en comics te gaan verzamelen...

Kees Buis - April 04, 2008

Download the free trial version or buy the full version

Comic Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 strips.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Comic Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.3
release date: Feb 23, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.8
release date: Feb 2, 2017
what's new »

Optionele extras:

Comic Collector Connect

Zet je strip database online. Voeg stripboeken toe via je browser en beheer je stripboeken lijst vanaf elke computer, waar je ook bent.
Comic Collector Connect

CLZ Comics mobiele app

Exporteer je strip collectie en verlanglijst naar je telefoon of tablet-computer en draag je stripboeken-lijst altijd bij je.
Export your collection to iPhone, iPad or Android CLZ Comics is beschikbaar voor iOS & Android.

CLZ Barry scanner app

Voor je stripboeken sneller in met de CLZ Barry draadloze streepjescode scanner app.
Barcode Scanner for Android and iOS CLZ Barry is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone, iPad en iPod touch) voor US $9.99.

November Aanbiedingen - Geldig t/m Nov 13, 2016   resterende tijd: Days Hours Minutes and Seconds

two pack

2-Bundel

   Comic Collector PRO
+ Movie Collector PRO

US $99.90

US $74.90

US $25.00 korting

three pack

3-Bundel

   Comic Collector PRO
+ Movie Collector PRO
+ Book Collector PRO
US $149.85

US $99.85

US $50.00 korting

Full Pack

Full Bundel

All 5 PRO editions for Windows:
Music + Movie + Book +
Comic + Game Collector PRO
US $249.75

US $149.75

US $100.00 korting
Dit is wat Collectorz.com klanten zeggen over Comic Collector:

Serieus verzamelen
"Als verzamelaar van films, strips en comic was ik al een tijdje op zoek naar een goede database om de collecties overzichtelijk in bij te houden. Toen ik begon met het serieus verzamelen, was ik begonnen in Excel om een eigen vorm van een database te maken, wat enorm veel tijd kost en niet echt heel overzichtelijk is.
Een aantal jaar later begonnen diverse software ontwikkelaars database programma’s uit te brengen waar ik er een aantal van geprobeerd heb, tot ik op een gegeven moment Collectorz tegen kwam. De screenshots op de site zagen er geweldig uit en ik was gelijk geïnteresseerd.
Ik ben begonnen met het downloaden van de demo voor comics en was verbaasd over de beschikbaarheid in de database. Zeker omdat in Nederland de comic wereld niet zo heel groot is. Zelfs de zeldzame comics waren te vinden in de database. Totdat ik aan de limiet van de demo zat, heb ik overwogen om een licentie te kopen.
Na een mooie aanbieding heb ik standaard Comic Collector en Movie Collector aangekocht en hou er mijn collecties in bij. Het mooie is dat als je op titel of streepjescode kan zoeken en als een comic,strip of film niet in de database te vinden is, dat je deze dan zelf kan aanmaken. Je kan ook alle teksten aanpassen naar je eigen idee en smaak zodat je een mooie overzichtelijke database krijgt waar in staat wat je hebt, wat zoekt, wat je uitgeleend hebt of te koop hebt staan.
Sinds kort heb ik ook CLZ Comics voor Android aangeschaft en geïnstalleerd. Met deze app heb kun je je database van de pc zo overzetten op je smartphone. Dit heb ik gedaan omdat ik geregeld naar stripbeurzen ga en zo altijd mijn comic collectie bij me heb en snel kan zien of ik al iets heb of nog iets moet hebben.
Ik kan iedereen die grote verzamelingen heeft, deze software aanraden. Het is je investering echt waard!"
Leon Burgs (Netherlands)
Mijn verzameling verzekerd
"Ik gebruik comic collector om mijn verzameling verzekerd te hebben, ze krijgen elk jaar een update van mijn comics. Verder heb ik mijn comics ook op mijn mobiel, wanneer ik op een beurs ben kan ik snel mijn ontbrekende nummers opzoeken en kopen."
Jos Bots (Netherlands)
Strip verzameling archiveren
"ik gebruik Comic collector al jaren om mijn strip verzameling te archiveren. Het is een super handig en overzichtelijk programma wat je door vele instellingen prima naar je eigen hand kunt zetten. Mijn hele collectie staat er in en dagelijks maak ik diverse aanvullingen die je dan ook weer in de "cloud" kunt zetten via de functie CLZ Cloud. Dit natuurlijk zodat het voor nieuwe gebruikers weer makkelijker wordt om hun verzameling met enkele muisklikken in comic collector te plaatsen en om zo een gigantisch complete database te krijgen van alle strips/comics die er zijn ter wereld.
Zelf gebruik ik geen apps op mijn telefoon omdat er (nog) geen windows phone 8 app is, maar als die komt zal ik er niet aan twijfelen om ook die te gaan gebruiken. Ik sla mijn database nu vooral op in Skydrive zodat ik er altijd bij kan als ik de software om een of andere reden opnieuw moet installeren of als ik op mn laptop aan comic collector werk.
Kortom, ik vind comic collector makkelijk, gebruiksvriendelijk, overzichtenlijk en de makers goed luisterend naar de wensen van de gebruikers."
Rene Verhaar (Netherlands)
Beste totaalprogramma
"ik spaar al sinds de jaren 80 de Donald Duck Pocket. Daarnaast natuurlijk ook andere stripboeken waaronder Amerikaanse comics. In je hoofd weet je meestal wel wat je hebt, maar toch is een database een niet te missen onderdeel van de verzameling. In het begin had je alles in een boekje staan. en met de komst van de thuis-pc kwam Excel als ideaal programma voor het op een rijtje zetten van de diverse onderdelen van de verzameling. Zo is het jaren lang gegaan totdat ik bij toeval op het beste totaalprogramma stuitte.

Het comic collector programma was in het begin van zijn ontwikkeling al een verademing voor de gegevensjunkie, laat staan de huidige vorm van het programma. Het programma is zo uitgebreid en aanpasbaar dat ik mijn boekjes aan het uitpluizen ben op zoek naar nieuwe onderdelen om in het programma te verwerken. Het bijhouden en onderhouden van mijn hobby is een plezierige bezigheid met CC.

De ondersteuning van de software is ongelooflijk geweldig. De samenwerking tussen de ontwikkelaars en de gebruikers is ongeëvenaard. Voor mijzelf is het geweldig dat ik mijn steentje kan bijdragen door het opsturen van scans en diverse kenmerken van mijn zo geliefde DD-pockets. De Mickey-Maandblad reeks heb ik bijna geheel zelf ingestuurd. Ook al kan ik maar 1 iemand hier blij mee maken het is toch iets waar ik ontzettend blij mee ben.
Doordat veel gebruikers actief meewerken aan de ongelooflijk grote database is alles netjes onderhouden en hoef ik meestal nooit naar een scan te zoeken van mijn nieuw aangekochte comics.
De ipad/iphone programma's gebruik ik enkel als naslagwerk. Omdat ik met een gigantische mappenstructuur werk en dit nog niet en wellicht nooit geïmplementeerd zal worden.

Ondertussen gebruik ik ook alweer een tijdje de movie collector, waarbij ik wel gebruik maak van de uiterst handige cloud functie, en ben ik aan het nadenken over de aanschaf van de music collector voor mijn vinyl verzameling.
Uiteindelijk probeer ik steeds een smoes te verzinnen om weer een nieuw Collectorz product aan te schaffen. (Heb ik wel genoeg boeken? Heb ik wel genoeg vinyl?)
Verder moet ik zeggen dat ik met plezier voor deze programma's betaal. De ontwikkeling is erg transparant en in elke grote update is rekening gehouden met de wensen van de gebruikers. Een goed forum met altijd aanwezige ontwikkelaars en medewerkers sluit aan bij mijn wensen.
Mocht ik ooit in Amsterdam zijn (Ik woon in Maastricht) trakteer ik op een ijsje ;-)"

Patrick de Heus (Netherlands)
Meer gebruikers ervaringen »

Download the free trial version or buy the full version

Comic Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 strips.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Comic Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.3
release date: Feb 23, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.8
release date: Feb 2, 2017
what's new »