Windows Mac OS X
Collectorz.com Book Collector

Bibliotheek / Boeken Lijst Software

Book Collector proberen


Download a free trial version
for Windows or Mac OS XBeheer je boeken verzameling. Download automatisch alle boek informatie en omslag-plaatjes door auteur en titel in te voeren of via de ISBN streepjescode.

Maak je eigen boek database, zonder typwerk

Download automatisch alle boek gegevens en omslag-plaatjes. Voer alleen de auteur en titel in of scan de ISBN-streepjescode. Scan je computer voor e-book bestanden.

Eenvoudig sorteren, zoeken en bladeren

Blader door omslag-plaatjes, sorteer je boeken-lijst zoals jij wilt. Vind snel elk boek dat je zoekt. Krijg grip op je boek collectie en voorkom dubbele aankopen.

Exporteer je database naar je mobiel of internet

Exporteer je boek collectie en verlanglijst naar de CLZ Books app, beschikbaar voor iPhone/iPad & Android. Zet je verzameling online, zodat je er altijd bij kunt, en voor familie en vrienden.
Sinds 2005 ben ik een enthousiaste gebruiker van BookCollector. Ik heb er bijna 1.000 boeken in staan, het merendeel is snel via het ISBN nummer erin gezet.

Ik vind het bijzonder handig om een lijstje van mijn boeken naar mijn mobieltje te sturen, zodat ik in de boekhandel even kan checken of ik een boek al heb. Dit heeft me toch al enkele malen van een dubbele koop gered, dus de geringe aanschafprijs van BookCollector is al lang terugverdiend.

Sinds een maand ben ik van Windows overgestapt naar Apple en ook daar werkt alles uitstekend. Ook conversie van de reeds ingevoerde boeken naar de Apple omgeving ging simpel en snel.

Marry van Oers - September 16, 2008

Download the free trial version or buy the full version

Book Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 boeken.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Book Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.7
release date: Feb 2, 2017
what's new »

Optionele extras:

Book Collector Connect

Zet je boek database online. Voeg boeken toe via je browser en beheer je boeken lijst vanaf elke computer, waar je ook bent.
Book Collector Connect

CLZ Books mobiele app

Exporteer je boek collectie en verlanglijst naar je telefoon of tablet-computer en draag je boeken-lijst altijd bij je.
Export your collection to iPhone, iPad or Android CLZ Books is beschikbaar voor iOS & Android.

CLZ Barry scanner app

Voor je boeken sneller in met de CLZ Barry draadloze streepjescode scanner app.
Barcode Scanner for Android and iOS CLZ Barry is beschikbaar voor Android en iOS (iPhone, iPad en iPod touch) voor US $9.99.

November Aanbiedingen - Geldig t/m Nov 13, 2016   resterende tijd: Days Hours Minutes and Seconds

two pack

2-Bundel

   Book Collector PRO
+ Movie Collector PRO

US $99.90

US $74.90

US $25.00 korting

three pack

3-Bundel

   Book Collector PRO
+ Movie Collector PRO
+ Music Collector PRO
US $149.85

US $99.85

US $50.00 korting

Full Pack

Full Bundel

All 5 PRO editions for Windows:
Music + Movie + Book +
Comic + Game Collector PRO
US $249.75

US $149.75

US $100.00 korting
Dit is wat Collectorz.com klanten zeggen over Book Collector:

Helemaal geweldig
"Ik gebruik Book Collector en heb er ruim 450 Engelstalige Star Trek boekjes in opgenomen ! Gegevens via de functie automatisch toevoegen op laten zoeken en zelf verder aangevuld met voor mij interessante info. Nu kan ik ze op allerlei mogelijke manieren sorteren en filteren, helemaal geweldig !

Ook de andere programma's ben ik aan het proberen, de photo collecor en music collector, ook die bevallen me wel, dus ik overweeg om ook die aan te schaffen."

Ruud Seuren (Netherlands)
Tevreden
"Ik was al heel lang op zoek naar een goed boekenregistratie programma, en wat ben ik blij met jullie book collector, een heel mooi programma voor een hele redelijke prijs. Ik verzamel n.l. veel naslagwerken, genealogische boeken, heraldiek en streek geschiedenis dus over het algemeen veel naslagwerken die je eigenlijk niet leest maar in de kast zet om dingen in na te kijken of iets in op te zoeken.
Dit zijn tevens boeken die je bij de gewone boekhandel maar weinig tegen komt, dus ga ik regelmatig naar tweede hands boekwinkels en boekenmarkten. Helaas kocht ik ook wel eens een boek wat ik dan bij thuiskomst al bleek te hebben, dus wat was ik weer vreselijk blij met jullie app voor Android, nu staan al mijn boeken ook in mijn telefoon, dus bij twijfel even kijken en dus geen dubbele boeken meer.
Ik ben een enorme tevreden klant, blijf vooral hier mee doorgaan."
Aad Noordzij (Netherlands)
Boeken liefhebber en verzamelaar
"Wat een GE-WEl-DIG programma. Ik ben een grote boeken liefhebber en verzamelaar en ben heel blij dat ik mijn uitgeleende boeken kan beheren en al mijn boeken plus alle informatie over een boek in 1 overzicht, SUPER !"
Patricia Sinte Maartensdijk (Netherlands)
Hebreeuwse titels
"Mijn verzameling boeken en cd's + cassettes + vinyl stond allemaal netjes gerubriceerd in een electronisch organiser van SHARP......omdat ik meer dan twintig jaar geleden met deze organiser was begonnen te vullen met data was dit ideaal omdat het systeem een stand-alone was en zeer goed mee te nemen, naar beurzen en congressen over de hele wereld! Zo'n twee jaar geleden gebeurde er iets zeer onaangenaams,door het vele gebruik was de toets enter versleten.. De organiser hield de toets vast en ik kon deze niet lossen,op het scherm stond...DELETING PLEASE WAIT..... Ik kon het niet meer stoppen,zelfs niet door de accu's ui te nemen. Om kort te gaan ik was al mijn data kwijt want een back-up voor dit systeem bestond niet! Ggggggrrrrrr.

Omdat ik niet meer werkte had ik al die jaren geen pc in huis,nu moest ik er een aanschaffen en leren gebruiken. Na verloop van korte tijd vond ik op internet COLLECTORZ, ik besloot een kansje te wagen door een bookcollector aan te schaffen,eerst was het moeilijk voor mij toe te passen,ik kreeg de scanner niet aan de gang maar door steeds te proberen met lange tussenpozen,is het nu voor mij bruikbaar geworden onlangs heb ik een app voor mijn ipad gekocht en connect geïnstalleerd!
De hulp van mijn vriendin Sytske heeft mij geholpen problemen die er niet waren te overzien en te overwinnen,dank Sytske. Ik heb ook gemerkt dat de software "gewoon" de Hebreeuwse titels etc. van mijn boeken verwerkt.

Omdat het me nu beter afgaat zal ik binnenkort muziekcollector voor Windows aanschaffen , dan kan ik achterelkaar al mijn cd's etc opvoeren.

Met vriendelijke groet aan het COLLECTORZ team."

Mowie Abraham (Netherlands)
Tevreden gebruiker
"Ik gebruik de Book variant. Dit jaar druk bezig geweest mijn bestaande boekenvoorraad te registreren, ruim 600 gedaan en zeker nog ruim 400 te gaan. Een aparte catalogus voor mijn ICT gerelateerde verzameling.
Maak ook gebruik van de iPad app. Had nog een barcode scanner in mijn bezit daarmee registreer je de boeken heel eenvoudig en effectief. Het kunnen opzoeken en opnemen van covers werkt ook heel plezierig.
Kortom een tevreden gebruiker."
Ben Eggermont (Netherlands)
Geweldig
"Ik vond Book Collector via een forum topic op het internet. Iemand postte dat hij het programma gevonden had en de probeerversie ging uitproberen. Ik deed dit ook en snel daarna kocht ik het programma. Het is erg goed! Het biedt uitgebreide mogelijkheden en details van alle boeken. De database kent er een hoop! Ik lees vooral in het Engels, maar ook mijn Nederlandse boeken staan er meestal in. Zo niet, dan kun je veel informatie toch zelf invullen en het eventueel uploaden naar de database. Je kunt je eigen voorkant kiezen n.a.v. een zoektocht op het internet. Dit doet het programma voor je, en meestal staat die van mij er bij (als het in het begin al niet goed was, meestal is het al prima). Het programma kan zelfs je ebooks scannen en deze er op die manier in zetten. Ik gebruik een Kindle (naast mijn 'echte' boeken) en het vindt deze bestanden op de computer.

Je kunt boeken ook een 'rating' meegeven, een cijfer van 0 tot 10, gebaseerd op hoe leuk je het boek vond. Je kunt invullen waar en wanneer je het gekocht hebt en voor hoeveel. Er zijn een heleboel dingen die je kunt invullen. Je kunt je boeken ook sorteren op deze dingen, zoals bijvoorbeeld per jaartal of alle boeken laten zien die je in een bepaalde winkel gekocht hebt (je kunt de getallen hiervan zien bij de statistieken). Je kan je boeken synchroniseren met het internet, en zo dus ook op een andere computer je boeken zien (mits het programma geïnstalleerd is).

Ik gebruik ook CLZ Barry voor het scannen van barcodes van boeken (die het programma daarna importeert) en ook CLZ books, zodat ik mijn boeken op mijn telefoon kan zien, wanneer ik bijvoorbeeld in een boekenwinkel ben en ik wil kijken of ik een bepaald boek al heb of niet. Erg leuk vind ik de statistieken die Book Collector biedt, bijvoorbeeld over welk land de auteurs van mijn boeken vandaan komen (dit moet dan wel ingevuld zijn, uiteraard), hoeveel van welk genre ik heb, welk jaartal, enzovoort.
Het programma is geweldig en ik raad het iedereen aan die van boeken houd en zijn/haar collectie wil bijhouden! Overigens gebruik ik ook andere programma's van Collectorz en ook deze zou ik aanraden. Ik gebruik Book Collector echter het meest (want ik houd het meest van lezen)."

Gaia Steinbuch (Netherlands)
2500 Boeken
"Mijn vrouw en ik hebben een collectie van zo'n 2500 boeken van zeer diverse aard en het overzicht hadden we een beetje verloren. We zochten daarom naar een simpel registratiesysteem, b.v. in de vorm van een spreadsheet. Toen Book Collector in ons vizier kwam hebben we dat geprobeerd en het werkt tot ons genoegen. Het gaat eigenlijk nogal wat verder dan onze behoefte is, maar dat is niet erg."
Jan den Hartog (Netherlands)
Voor het gemak
"k ben gebruiker van Music- en Bookcollector. Ben er zeer tevreden over en gebruik het puur voor het gemak om een en ander een beetje te ordenen. Verder experimenteer ik weinig met de overige mogelijkheden van de programma's. Reden: tijdgebrek, wellicht komt dat er nog een keer van. De apps op mijn mobiel en Ipad gebruik ik alleen voor het gemak."
Henk Sijbom (Netherlands)
Volle tevredenheid
"Al vele jaren gebruik ik nu bookcollector tot volle tevredenheid. Indien er een probleempje is wordt dat meteen door het Collectorzteam voor mij opgelost.
Voor mij voegt bookcollector veel toe aan mijn leesplezier. Een gelezen boek kun je zelf waarderen met sterren, voordeel hiervan dat je een met wat minder sterren beloond boek minder snel voor een tweede keer pakt om te lezen.
De waarde van je boekverzameling is bekend, handig voor de verzekering.
Ook kun je gemakkelijk je nog te wensen boeken opnemen. En last but not least je hoeft je boekenkast niet meer in om te zien of je een bepaald boek wel of niet hebt.
Het is een feest dit programma.
Succes verder met jullie werk."
Ruud van der Waard (Netherlands)
Geen Billy boekenkasten meer
"Spijtig voor Ikea, maar sinds ik book collector software gebruik, heb ik geen Billy boekenkasten meer nodig. Ik lees veel en geef mijn boeken altijd weg. Toch wil ik als geheugensteun weten welke boeken ik gelezen heb. Book collector fungeert voor mij als virtuele boekenkast. Neemt geen ruimte in, verzamelt geen stof en altijd bij me als ik op reis ben. Alle titels met omslag en flaptekst altijd en overal (op desktop, ipad, laptop en iphone) raadpleegbaar. Heel handig als tijdens sociale bijeenkomsten het onderwerp literatuur aan de orde komt.
Wat book collector voor mij waardevol maakt, is dat ik op titel, schrijver of ISBN alle info vanuit een database in mijn systeem kan opslaan. Ook het synchroniseren van de verschillende apparaten via een cloud functie maakt het voor mij ideaal. Tenslotte: de zoekfunctie maakt dat je nooit lang in je 'boekenkast' hoeft te zieken naar dat ene boek dat je zo goed vond en aan iemand wil aanraden. Naam van schrijver of deel van titel is voldoende. Krijg dat maar eens voor elkaar als je niet in je eigen huis bent."
Justus Kramer Schippers (Netherlands)
Smart!
"Voor onze Yoga Studio en vooral de Teacher Training gebruiken we Bookcollectorz al enkele jaren omdat je er online ons boekenbestand van ca 1500 titels -over Yoga en onze BodyMind - mee kunt beheren. Geen boek of je weet waar het is of bij wie het is vanwege het uitleensysteem, en de nummertjes die we op de boeken hebben geplakt. Smart!
Een hele klus om alles in te voeren , maar met het scannertje gaat dat super, want de meeste titels worden na het scannen automatisch van alle gegevens voorzien en in je systeem opgenomen. Nog leuker is dat we talloze boeken terug vonden, nooit gelezen ... maar nu wel! Transparant systeem waarin we nu gemakkelijk overzien wat we al bezitten -geen dubbele aanschaf meer per ongeluk, en snel te vinden in de boeken kasten.
Wij zijn een blije klant."
Ton van Schelt (Netherlands)
De mogelijkheden zijn legio
"Ik heb via de Appstore Collectorz.music, books en movie aangeschaft op mijn ipad. Ik gebruik ook al jaren Collectorz.music op mijn vaste computer. De muziek heb ik gesynchroniseerd met de ipad versie. Ik ben er zeer tevreden over. Het is volgens mij de meest professionele en visueel meest aantrekkelijke manier om muziek, boeken, films etc. te archiveren. Het ziet er werkelijk fantastisch uit en de mogelijkheden zijn legio.
Ik heb enkele duizenden cd's, boeken en films ingevoerd en bewerkt. Je kunt zoeken op artiest, auteur, genre, jaartal, wel of niet gelezen/gezien etc. Vooral handig als je naast boeken ook ebooks hebt. Ik liep laatst met mijn ipad in de aanslag over een boekenbeurs in Maastricht. Ik kon in mijn Collectorz.books meteen opzoeken welke ik nog wilde aanschaffen, welke ik alleen als ebook had enz. Ik kon zelfs mijn ingevoerde recensies uit de VN thrillergids en Crimezone er op naslaan!
Nogmaals veel lof."
Hub Urlings (Netherlands)
Handig hulpmiddel
"Bezig met een studie Pastorale Hulpverlening gebruik ik Book Collector om mijn lijst van studieboeken en andere boeken over dat onderwerp bij te houden. De uitleen administratie die er ook in zit heeft al goede diensten bewezen!
Collectorz.com Connect is voor mij een handig hulpmiddel om de lijst te kunnen delen met medestudenten en mensen uit mijn gemeente, de Christengemeente Buitenpost."
Gerard Wassink (Netherlands)
Greep op de bibliotheek
"Al enkele jaren gebruik ik 'Book Collector' tot volle tevredenheid. Het aantal boeken thuis - ondertussen meer dan 4000 - groeit en groeit. Daar ik er moeilijk afstand van kan doen, verloor ik langzamerhand het overzicht. Door stapsgewijs de boeken in het databestand in te voeren, kwam ik er achter dat ik een aantal boeken zelfs tweemaal en één over Vrijeschoolpedagogiek zelfs driemaal gekocht had. Dit boek moet ik binnenkort echt gaan lezen, het is blijkbaar belangrijk voor me, alhoewel ik zeker weet dat ik het nu niet nog een keer zal kopen, dankzij 'Book Collector'.
Ik krijg nu steeds meer greep op 'de bibliotheek' en dat geeft me een goed gevoel. Ook kan ik snel vinden wat ik van welke schrijver in bezit heb. Kortom, ik ben er blij mee."
Frans Geurts (Netherlands)
Een ideaal programma
"Het programma Book Collector is voor mij "de aankoop" geweest. Vele soorten programma's uitgeprobeerd, en nu al een paar jaar gebruik ik jullie programma. Fijn dat er ook velden in staan die je zelf kunt definiëren. Ik gebruik het programma om mijn prive en prekenboeken verzameling te structuren en bij te houden aan wie ik boeken uitleen. Ik hou ook bij welke preek er is gelezen, d.m.v. de vrije velden te gebruiken. Een ideaal programma.
Er staat nog een aankoop op mijn verlanglijstje om de collectie ook te gebruiken op mijn mobiel. Conclusie, ga zo door en voor mij is het de aankoop geweest die veel tijd besparing gaat opleveren."
Hans de Muijnck (Netherlands)
Een dijk van een programma
"Ik ben echt blij met mijn book collectors software. Al vroeg bij de aanvang van mijn studie Theologie - Levensbeschouwing kreeg ik van een emritus priester zijn complete bibliotheek van bij 2000 boeken. Tijdens de studie bleek, dat ik tweemaal een boek kocht, dat ik al had. Daarop besloot ik om mijn boeken te gaan inventariseren, maar welk programma? Na wat exercities kwam ik terecht bij book collector, een dijk van een programma, omdat heel veel geautomatiseerd word aangevuld bij de data. Heel nuttig zijn de afbeeldingen van de voorzijden, die een betere herkenning geven dan de titels, vooral als je van een auteur meerdere boeken hebt. Ook is het heel nuttig omdat veel titels op mijn studievlak een (bijna) zelfde titel hebben. Er valt eigenlijk niets meer te wensen over."
Bart Mudde (Netherlands)
Grote verrassing
"Toen ik in mijn enthousiasme Book 6 van Collectorz.com had gedownload, kwam ik niet verder dan de probeerversie met maximaal 100 titels omdat ik op de een of andere manier het geld (met korting!) niet overgemaakt kreeg voor de nieuwe validatiecode.

Contact gezocht met de helpdesk.

Tot mijn grote verrassing werd ik op zaterdagavond (!) bijna per kerende mail bediend met een voor mij persoonlijk aangepast linkje en kon ik na tien minuten weer verder."

Harry Huizing 
Professioneel programma
"Ik gebruik Book Collector nu al een aantal jaren. Ik verzamel boeken die betrekking hebben tot de Nederlandse kunstschilders (voornamelijk Rembrandt Vermeer), de schilderkunst, de geschiedenis en de gewoontes rond de 17e eeuw. Book Collector maakt het mij eenvoudig deze verzameling goed bij te houden en vooral gegevens over een bepaald onderwerp terug te vinden.

Boeken met een ISBN code scan ik met de cuecat. Naast het voorblad scan ik met mijn HP scanner ook de inhoudsopgave en de index. Inhoudsopgave en index zet ik om met een OCR programma en kopieer en plak ik in Verhaal&Opmerkingen. Met de zoek functie vind ik dan de boeken terug waarin en op welke bladzijde het door mij gezochte onderwerp voorkomt.

Een andere voor mij onmisbare functie is de mogelijkheid te exporteren naar mijn Ipod. Kocht ik in het verleden wel eens meerdere keren hetzelfde boek, nu raadpleeg ik eerst mijn Ipod en voorkom dit.

Book Collector is een geweldig en professioneel programma waardoor ik veel beter gebruik maak van mijn bibliotheek."

Jan M. Brandt 
Meer gebruikers ervaringen »

Download the free trial version or buy the full version

Book Collector proberen

Download de gratis probeerversie.
Beschikbaar voor Windows en Mac.
De probeerversie is gelimiteerd tot 100 boeken.
(De volledige versie heeft geen beperkingen.)

Buy Book Collector

No database limits, full access to online data, free cloud storage.

Choose between Standard or Pro:

US $29.95 or US $49.95

Latest versions:

Windows
voor Windows: 17.0.2
release date: Feb 16, 2017
what's new »
Mac OS X
voor Mac OS X: 16.1.7
release date: Feb 2, 2017
what's new »